Ορθοδοντική Θεραπεία με Διαφανείς Νάρθηκες

Η Ορθοδοντική ως κλάδος εξειδίκευσης της Οδοντιατρικής είναι η επιστήμη που ασχολείται µε την διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των προβλημάτων που σχετίζονται µε την θέση των δοντιών και των γνάθων. Είναι πια γεγονός ότι η ορθοδοντική θεραπεία δεν απευθύνεται µόνο σε παιδιά και εφήβους µε τους παραδοσιακούς ενδοστοματικούς μηχανισμούς, τα “σιδεράκια’, αλλά και σε ενήλικες που θέλουν να ισιώσουν τα δόντια τους. Όταν τα ορθοδοντικά προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν, συνήθως οδηγούν σε περαιτέρω προβλήματα που σχετίζονται µε νόσους των ούλων, τερηδόνες, αισθητικά προβλήματα αλλά και δυσκολίες στην μάσηση.

Γι’ αυτό πλέον όλο και περισσότεροι ενήλικες αναζητούν ορθοδοντικές θεραπείες που σε συνδυασμό µε τεχνικές της αισθητικής οδοντιατρικής θα μεταμορφώσουν ριζικά το χαμόγελο τους. Οι μέθοδοι ορθοδοντικής θεραπείας που συνήθως χρησιμοποιούνται στους ενήλικες είναι τα κλασσικά σιδεράκια (μεταλλικά ή κεραμικά στηρίγματα) που κολλούνται στις μπροστινές επιφάνειες των δοντιών, τα γλωσσικά σιδεράκια αντίστοιχα τοποθετούνται στις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών και τέλος τα αόρατα σιδεράκια. Τα αόρατα σιδεράκια ή αλλιώς ορθοδοντική θεραπεία µε διαφανείς νάρθηκες είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος μετακίνησης και ευθυγράμμισης των δοντιών.

Είναι μία ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος κατά την οποία αντί για μεταλλικά ή κεραμικά στηρίγματα κολλημένα στα δόντια χρησιμοποιούνται μία σειρά από αφαιρούμενους διαφανείς νάρθηκες που προσαρμόζουν άπταιστα στον φραγμό των δοντιών και ασκούν σταδιακά ήπιες ορθοδοντικές πιέσεις. Οι διαφανείς νάρθηκες μοιάζουν µε μεμβράνες που καλύπτουν τα δόντια χωρίς να είναι ορατές, γεγονός το οποίο υπερέχει ιδιαίτερα συγκριτικά µε την αντιαισθητική εμφάνιση των παραδοσιακών μεθόδων. Η αλληλουχία των διαφανών ναρθήκων είναι εξατομικευμένη για κάθε περιστατικό και δημιουργείται μετά από ψηφιακή μελέτη και ανάλυση των μετακινήσεων που ιδανικά χρειάζεται να γίνουν σε κάθε στόμα. Με την χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας 3D και µε τη βοήθεια ειδικού λογισμικού σχεδιάζεται η σειρά των ναρθηκών που θα εφαρμόζει µε απόλυτη ακρίβεια την άνω και κάτω γνάθο.

Στο ιατρείο µας προσφέρουμε θεραπείες µε το αναγνωρισμένο σύστημα Invisalign, που ειναι  πρωτοπόρος σε αυτη την κατεύθυνση της ορθοδοντικής, καθώς κ αλλά παρόμοια συστήματά όπως το Clear Smile Aligners, Clear Aligners.

Η σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης καθορίζει και την διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας που μπορεί να κυμαίνεται από 6 μήνες έως 3 έτη.

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group