Διατήρηση Πολύρριζων Φυσικών Δοντιών Που έχουν Υποστεί Φυσική Περιοδοντική Καταστροφή (Προγομφοποίηση/Μερική Αφαίρεση Ριζών )

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για  την θεραπεία ;

Πριν από τη διαδικασία, οι ασθενείς θα υποβληθούν σε ενδοδοντική θεραπεία Μετά από αυτό, ο οδοντίατρος θα εξετάσει τις ενδοστοματικές ακτινογραφίες, και θα εντοπίσει τις συγκεκριμένες περιοχές που χρειάζονται προσοχή.

Τι είναι αυτή η διαδικασία ?

Είναι μια εξειδικευμένη οδοντιατρική διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται το μισό τραυματισμένο η κατεστραμμένο περιοδοντικά δόντι χωρίς να επηρεαστεί το φυσικό υγιές μέρος του.Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται μόνο σε πολύρριζα δόντια, τα οποία έχουν συνήθως δύο ή τρεις ρίζες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με ατραυματικό τρόπο και υπό τοπική αναισθησία  αφαιρείται η ρίζα ή και η μύλη (δόντι) της προσβεβλημένης πλευράς. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα προσπαθήσει ο εξειδικευμένος οδοντίατρος να σώσει το μεγαλύτερο μέρος του δοντιού, αφήνοντας μια υγιή ρίζα ή ρίζες και την μύλη  που απομένει. Μόλις ολοκληρωθεί  η διαδικασία τότε ο οδοντίατρος σας θα προχωρήσει στην προσθετική αποκατάσταση του δοντιού  που πραγματοποιείται για την προστασία του δοντιού.

Τι συμβαίνει μετά από  την θεραπεία?

Οι ασθενείς είναι πιθανό να αισθάνονται κάποια ενόχληση και πρήξιμο τις πρώτες δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ελαφριά αιμορραγία είναι επίσης συχνή, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν να μασούν με την πληγείσα περιοχή μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Επίσης θα χορηγηθεί στοματικό διάλυμα  για να διασφαλιστεί ότι το στόμα διατηρείται καθαρό μετά την επέμβαση. Μετά από δύο εβδομάδες στην επανεξέταση θα μπορεί να διαπιστωθεί  εάν στην περιοχή των  ούλων  ολοκληρώνεται η επούλωση.

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group