Επιμήκυνση Μύλης

Πότε Χρειάζεται η επιμήκυνση μύλης ?

Η επιμήκυνση μύλης είναι απαραίτητη όταν ένας οδοντίατρος εντοπίζει φθορά η βλάβη σε ένα δόντι στο οποίο δεν μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση. Αυτού του τύπου η βλάβη είναι συνήθως κρυμμένη βαθιά κάτω από τα ούλα και κάνει απρόβλεπτο το συνολικό αποτέλεσμα αποκατάστασης ενός δοντιού.

Τι περιλαμβάνει η επιμήκυνση μύλης ?

Ο χρόνος που διαρκεί η διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που χρειάζονται τη διαδικασία και εάν πρέπει να αφαιρεθούν τόσο οι μαλακοί ιστοί όσο και οι υποκείμενοι σκληροί ιστοί. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας τοπική αναισθησία χορηγείται για να εξασφαλιστεί το ανώδυνο της πράξης . Σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο ο ιστός των ούλων που πρέπει να αφαιρεθεί είναι αρκετό. Εάν η προσπέλαση απαιτεί και αφαίρεση σκληρών ιστών χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός ο οποίος εξασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι ιστοί θα τοποθετηθούν ξανά με ακρίβεια στη σωστή τους θέση.

Πόσα είδη επιμήκυνσης μύλης υπάρχουν?

Υπάρχουν δύο είδη διαδικασιών επιμήκυνσης μύλης. Η πρώτη διαδικασία είναι για αισθητικούς λόγους και αφορά την βελτίωση ή ενίσχυση της εμφάνισης των δοντιών και κατ’ επέκταση της συνολικής εικόνας του χαμόγελου σε περιπτώσεις δυσαρμονίας του ροζ μέρους των ούλων με την λευκή απόχρωση των δοντιών. Η δεύτερη είναι η λεγόμενη  λειτουργική  επιμήκυνση  προκειμένου να αυξηθεί η μύλη ενός δοντιού για λόγους αποκατάστασης.

Αισθητική Επιμήκυνση Μύλης

Μπορεί να έχετε ρωτήσει τον Οδοντίατρο  σας σχετικά με τις διαδικασίες και τις επιλογές που υπάρχουν για τη βελτίωση ενός «ουλικού » χαμόγελου επειδή τα δόντια σας φαίνονται κοντά. Τα δόντια σας μπορεί να έχουν το σωστό μήκος, αλλά καλύπτονται με πάρα πολύ ιστό ούλων. Για να διορθωθεί αυτό, ο εξειδικευμένος  περιοδοντολόγος σας εκτελεί μια διαδικασία επιμήκυνσης της μύλης του δοντιού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η περίσσεια των ούλων και του οστικού ιστού αναδιαμορφώνεται για να εκθέσει περισσότερο το φυσικό δόντι. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα  ή σε πολλά δόντια για να εκθέσετε ένα φυσικό, πλατύ χαμόγελο με ιδανική συμμετρία και αρμονία.

Λειτουργική Επιμήκυνση Μύλης

Ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει επιμήκυνση του φυσικού μέρους του δοντιού για να καταστεί δυνατή μια οδοντιατρική επέμβαση αποκατάστασης ή αισθητικής. Μπορεί το δόντι σας να έχει χαλάσει, να έχει σπάσει κάτω από τη γραμμή των ούλων ή να έχει ανεπαρκή δομή δοντιού για αποκατάσταση, όπως στεφάνη ή γέφυρα. Η επιμήκυνση  προσαρμόζει το επίπεδο των ούλων και των οστών ώστε να εκθέτει περισσότερο από το δόντι ώστε να μπορεί να αποκατασταθεί. Τα ούλα σας χρειάζονται τουλάχιστον 2 χιλιοστά της επιφάνειας των δοντιών. Εάν ένα μέρος ενός δοντιού λείπει ή εάν η τερηδόνα είναι πολύ βαθιά, η επιμήκυνση του στέμματος χρησιμοποιείται για την αναδημιουργία της απαιτούμενης ποσότητας εκτεθειμένου δοντιού, έτσι ώστε οι οδοντιατρικές επεμβάσεις αποκατάστασης να μην εξασθενήσουν ή  αποτύχουν.

Υπάρχουν επιπλοκές? Τι πρέπει να περιμένω?

Υπάρχει κάποιος μικρός  κίνδυνος μόλυνσης, αλλά όχι περισσότερο από άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Θα πρέπει να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας για να αποφύγετε τη μόλυνση. Μπορεί να εμφανίσετε αιμορραγία στο χειρουργικό σημείο μετά τη διαδικασία και τα δόντια σας μπορεί να είναι ευαίσθητα σε ζεστές και κρύες θερμοκρασίες όμως η ευαισθησία θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το δόντι σας να φαίνεται μακρύτερο από τα γειτονικά και λόγο αφαίρεσης των σκληρών ιστών το δόντι μπορεί να αισθάνεται πιο χαλαρό. Επικοινωνήστε με το οδοντιατρείο μας  για τυχόν απορίες κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής σας

Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης ?

Ο χρόνος αποκατάστασης για αυτή τη διαδικασία είναι περίπου τρεις μήνες. Ωστόσο, θα μπορείτε να συνεχίσετε τις φυσιολογικές λειτουργίες καθώς τα ούλα σας επουλώνονται. Αρκεί να αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα τις πρώτες δύο έως τρεις ημέρες. Σωματικά απαιτητικές  δουλειές, άρση βαρών και βαριά άσκηση θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επούλωση και να προκαλέσουν αιμορραγία. Συζητήστε  μαζί μας για τις ιδιαιτερότητες της ανάρρωσής σας.

Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε:

Φαρμακευτική αγωγή: Στις οδηγίες μετά την επέμβαση σας ,πιθανότατα να  σας δοθεί  να παίρνετε  κάποιο παυσίπονο σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν χρειαστεί μπορεί να συνταγογραφηθούν αντιβιοτικά.

Χρησιμοποιήστε ένα πακέτο πάγου: Χρησιμοποιώντας  το πάνω στο πρόσωπό σας για τις πρώτες ώρες μετά τη διαδικασία μπορεί να μειώσει το πρήξιμο.

Αποφύγετε τις ζεστές τροφές για τις πρώτες 24 ώρες: Επίσης, μην ξεπλένετε το στόμα σας. Και τα δύο μπορούν να κάνουν την αιμορραγία να διαρκέσει περισσότερο. Εάν η αιμορραγία συνεχίζεται, χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη σακούλα τσαγιού ή βρεγμένη γάζα για να ασκήσετε μικρή πίεση στην περιοχή για 20 έως 30 λεπτά.

Βουρτσίστε προσεκτικά

Διατροφή με μαλακά τρόφιμα

Αποφύγετε τη χειρουργική περιοχή όταν τρώτε.

Επίσης, μην τρώτε τίποτα σκληρό, εύθραυστο, όξινο, πικάντικο, κολλώδες. Αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς και τους μικρούς σπόρους. Πίνετε πολλά υγρά.

Αποφύγετε το αλκοόλ: Αποφύγετε να πίνετε μέχρι το μετεγχειρητικό σας ραντεβού.

Αποφύγετε το κάπνισμα: Αποφύγετε το κάπνισμα για τις πρώτες 7 έως 10 ημέρες ή περισσότερο.

Αποφύγετε να παίζετε με τη χειρουργική περιοχή με τη γλώσσα ή το δάχτυλό σας. Μην τραβάτε το χείλος σας για να ελέγξετε την περιοχή, καθώς η πίεση μπορεί να προκαλέσει ζημιά

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group