Πλαστική Περιοδοντίου

Η περιοδοντική πλαστική χειρουργική  ή πλαστική περιοδοντίου μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία προβλήματα όπως η υπερβολική  απώλεια των ιστών γύρω από τα δόντια που προκαλούν προβλήματα αισθητικής και ευαισθησίας. Ο ιστός των ούλων μπορεί να αλλάξει ή και να συρρικνωθεί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι΄ αυτό, συμπεριλαμβανομένης της υποχώρησης των ούλων (από ουλίτιδα ή περιοδοντική νόσο) και απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών (που προκαλεί τη συρρίκνωση του ιστού των ούλων χωρίς δόντια).

Τα μοσχεύματα μαλακού ιστού είναι μικρά κομμάτια ιστού που λαμβάνονται από άλλες περιοχές όπως η υπερώα και εμφυτεύονται χειρουργικά στην πληγείσα περιοχή. Τα μοσχεύματα μπορούν να διορθώσουν αυτές τις οδοντικές παραμορφώσεις και άλλα προβλήματα όπως σοβαρή ασθένεια των ούλων, καθώς και να καλύψουν εκτεθειμένες ρίζες, να σταματήσουν την οστική απώλεια, την ύφεση των ούλων και ακόμη και να μειώσουν την ευαισθησία της ρίζας που προκαλεί πόνο.

Πρακτικά η χρήση μοσχευμάτων μαλακού ιστού μπορεί να  βοηθήσει στην αύξηση  της ζώνης (αύξηση του όγκου) των κερατινοποιημένων ιστών ( ούλα που ακουμπούν τις ρίζες των δοντιών) και να καλύψει εκτεθειμένες ρίζες. Η χρήση μικροχειρουργικών τεχνικών (οδοντιατρικά μικροσκόπια, μεγεθυντικές λούπες και  μικροεργαλεία ) έχει αυξήσει την προβλεψιμότητα και το ποσοστό επιτυχίας ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις.

Η αντικατάσταση του χαμένου ιστού των ούλων μπορεί να αποκαταστήσει το φυσικό περίγραμμα του χαμόγελού σας. Ο ιστός των ούλων μπορεί να αυξηθεί ή να αντικατασταθεί με μια ποικιλία μέσων, συμπεριλαμβανομένων μοσχευμάτων μαλακών ιστών και μετεγκατάσταση των υφιστάμενων ούλων στη σωστή θέση γύρω από τα δόντια.

Οφέλη της Πλαστικής Περιοδοντίου

Μερικά από τα οφέλη της χειρουργικής μεταμόσχευσης ούλων περιλαμβάνουν:

  • Μειωμένη ευαισθησία – Η επέμβαση μοσχεύματος ούλων μπορεί να καλύψει μια εκτεθειμένη ρίζα δοντιού, μειώνοντας την ενόχληση και αποκαθιστώντας την υγεία στα ούλα.
  • Βελτιωμένη εμφάνιση – Η περιοδοντική νόσος χαρακτηρίζεται από υφιζήσεις και φλεγμονή των ούλων. Οι υφιζήσεις των ούλων και η έκθεση στις ρίζες μπορούν να κάνουν τα δόντια να φαίνονται μακρύτερα από το κανονικό και το χαμόγελο να φαίνεται «ασύμμετρο ». Το μόσχευμα ούλων μπορεί να κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο κοντά και πιο συμμετρικά.

• Βελτιωμένη υγεία των ούλων – το μόσχευμα ούλων μπορεί να βοηθήσει στη      διακοπή της απώλειας ιστών και οστών, αποτρέποντας περαιτέρω προβλήματα και προστατεύοντας τις εκτεθειμένες ρίζες από περαιτέρω αποσύνθεση

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group