Λεύκανση

Τι είναι η λεύκανση δοντιών?

Η λεύκανση δοντιών είναι μία απoτελεσματική και ασφαλής διαδικασία για να δώσετε λάμψη στο φυσικό χρώμα των δοντιών σας χωρίς να τροχιστεί καθόλου οδοντική ουσία. Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες αισθητικές και ταυτόχρονα συντηρητικές παρεμβάσεις και πραγματοποιείται από επαγγελματία στοματικής υγείας, αφού γίνει πρώτα πλήρης έλεγχος και διαπιστωθεί η υγεία των ούλων κ των δοντιών σας. Αφορά στην εφαρμογή του λευκαντικού παράγοντα (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή υπεροξείδιο του υδρογόνου) στην επιφάνεια των δοντιών που αντιδρά χημικά με τις χρωστικές και τις διασπά, αλλάζοντας έτσι το χρώμα των δοντιών.

Γιατί να χρειάζομαι λεύκανση?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος μπορεί να χρειάζεται λεύκανση δοντιών. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός και όπως τα μαλλιά ή το δέρμα μας μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, έτσι και η χροιά των δοντιών μας διαφέρει. Λίγοι έχουν εξαιρετικά ολόλευκα δόντια και με την πάροδο του χρόνου τα δόντια αποχρωματιίζονται. Τα δόντια μας μπορεί να είναι πιο σκούρα, κίτρινα, γκρι ή καφέ εκ γενετής, μετά από χρήση φαρμάκων ή να φέρουν χρωστικές και λεκέδες από το κάπνισμα, την κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού.

Ποιά είναι η διαδικασία της λεύκανσης των δοντιών, πως γίνεται?

Για να είναι μια λεύκανση επιτυχής θα πρέπει να έχει προηγηθεί και διαπιστωθεί ότι τα ούλα και τα δόντια μας είναι υγιή και δεν φέρουν βλάβες. Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λεύκανση σε οδοντικούς ιστούς με τερηδόνες ή περιοδοντικούς ιστούς που χρήζουν θεραπεία.

Home bleaching– είναι η μέθοδος λεύκανσης στο σπίτι που αφορά την πιο διαδεδομένη τεχνική κατά την οποία τοποθετούμε το λευκαντικό παράγοντα μέσα σε ειδικά κατασκευασμένα ναρθηκάκια/δισκαράκια τα οποία φοράμε στο στόμα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθημερινά.

Office bleaching – είναι η μέθοδος κατά την οποία στο ιατρείο εφαρμόζεται ενδοστοματικά ο λευκαντικός παράγοντας στο ιατρείο από τον οδοντίατρο και παράλληλα χρησιμοποιείται φωτεινή ενέργεια για να επιταχύνει την διαδικασία

Συνδυασμός των παραπάνω

Τι θα επιλέξουμε σε κάθε περίσταση εξαρτάται από τις εκάστοτε ανάγκες. Όλες οι λεπτομέρειες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε μεθόδου αναφέρονται πάντα στο πρώτο ραντεβού με τον ασθενή.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της λεύκανσης?

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα αποτελέσματα της λεύκανσης δοντιών μπορούν να διαρκέσουν έως και 2-3 χρόνια. Παρ’ ολα αυτά η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ότι εξαρτάται. Εξαρτάται από την συμπεριφορά μας όσον αφορά το κάπνισμα, την κατανάλωση ροφημάτων και τροφών που εμπεριέχουν χρωστικές όπως καφές, τσάι, κόκκινο κρασί, καθώς επίσης και από τις επισκέψεις για έλεγχο και καθαρισμό δοντιών στον οδοντίατρο. Ένας εύκολος και απλός τρόπος συντήρησης του αποτελέσματος είναι να γίνεται μια φορά το χρόνο ένα φρεσκάρισμα’για λίγες μέρες χρησιμοποιώντας τα αρχικά ναρθηκάκια.

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group

Copyright 2022 Moschato Dental Care. All rights reserved. Design by RM-Group